KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

07/04/2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, “veri sorumlusu” sıfatını haiz Mars Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş. (“Şirket”) , Kanun’un 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki hususları işbu Aydınlatma Metni ile üye ve müşterilerinin bilgi ve incelemesine sunmaktadır.

Bu Aydınlatma Metni www.macfit.com.tr (“Site”) ve Şirket’e ait hizmetleri kullanan tüm ziyaretçiler (“Ziyaretçi”) ve/veya Online Üyelik Formu, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve Ön Bilgilendirme Formunu onaylamak suretiyle Şirket’in hizmetlerinden yararlanma talebinde bulunan tüm şahıslar (“Üyeler”) ile Şirket’e verilen tüm kişisel veriler için geçerlidir. İşbu Site’yi ziyaret etmek, Online üyelik formu ve/veya bilgi formunu doldurmak suretiyle, Gizlilik Beyanı ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma hükümlerini okuduğunuzu, incelediğinizi ve içeriğini aynen kabul etmiş sayılacağınızı önemle belirtiriz. Şirket’e ait web sitesi ve diğer hizmetleri kullanmak ve/veya üyelik satın almak suretiyle işbu Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metninde belirtilen uygulamaları ve kuralları kabul etmektesiniz.

İşbu Aydınlatma Metni haricinde Şirket Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’na internet sitemizin sayfasından ulaşarak konuyla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

1.Veri Sorumlusu Tarafından Aydınlatma

Şirket, hizmetlerini sunarken kişisel verilerinizin gizliliğine ve korunmasına önem vermekte olup; Kanun uyarınca Veri Sorumlusu sıfatıyla Şirket tarafından elde edilmiş/elde edilecek ya da tarafınızca Şirket ile paylaşılan ya da paylaşılacak şahsınıza ait her türlü veri, yalnızca aşağıda açıklanan kapsamda ve Kanun’da öngörülen şekillerde Şirket tarafından işlenecektir.

2.Kişisel Verilerinizin İşlenme Şekli

Veri sorumlusu sıfatı ile Şirket ve Şirket adına Şirket’e ait şubeler/kulüpler, bağlı şirketler tarafından ya da internet siteleri ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile yazılı, sözlü veya elektronik ortamda; Kanun ve sair mevzuat kapsamında elde edilen kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz; Kanun’da öngörülen şekillerde elde edilebilir, kaydedilebilir, saklanabilir, depolanabilir, muhafaza edilebilir, değiştirilebilir, hukuki, kanuni sebeplerle ya da Şirket tarafından sunulan hizmetin fiili gereklilikleri doğrultusunda Şirket tarafından uygun görülen diğer kişilerle ve/veya Türkiye'de veya yurt dışında ilgili 3. kişi gerçek kişi/tüzel kişilerle paylaşılabilir, yurtdışına aktarılması da dahil olmak üzere işlenebilir.

3.Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Ve Hukuki Sebepleri

Veri sorumlusu sıfatı ile Şirket, Üyeler tarafından kendisinden talep edilen hizmetleri en etkin şekilde sunmak, sunduğu hizmetleri geliştirmek, üyelik ilişkisinin kesintisiz olarak sürdürülebilmesini ve verimliliğini sağlamak, kulüp ve üyelik koşullarında oluşacak değişiklik, yenileme ve benzeri hususlarda bilgilendirmek adına ve/veya Site üzerinden üye kişisel hesabının oluşturulması, düzenlenmesi ve kişisel hesap üzerinden üyelik işlemlerinin yönetilmesi amacıyla ve/veya üye ve müşterileri kampanya ve fırsatlardan haberdar etmek veya hizmete ilişkin fiyat, pazarlama, diğer imkan, teklif ve bilgileri sunmak, üye ve müşterilerle etkin iletişim kurma gibi amaçlarla ya da hizmetlerin sağlandığı sistemlerin kontrolünü sağlamak ve bu sistemleri geliştirmek, hizmetlerin hukuka aykırı kullanımını engellemek adına ve bunlar dışında sair mevzuatta öngörülen hukuki sebeplerle, paylaştığınız kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileri Kanun ve ilgili mevzuata uygun olarak temin ederek, Kanun’da ve işbu Aydınlatma Metni’nde belirtildiği şekillerde işleyecektir. İşbu maddede belirtilen amaçlarla ve/veya ilgili kanun ve yasal mevzuat uyarınca zorunlu olduğu sürece kişisel verileriniz saklanacaktır.

4.Kişisel Verilerinizin Aktarılabileceği Kişi Ve/Veya Kuruluşlar

Kanun’da ve işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla, Şirket ile paylaştığınız kişisel verilerinizin Kanun kapsamında aktarılabileceği kişi / kuruluşlar;

Her nevi resmi merci ve kurumlar, Şirket’in hissedarları ve doğrudan/dolaylı yurtiçi / yurtdışı iştirakleri, Şirket’in faaliyetlerini yürütmek üzere hizmet aldığı/iş birliği yaptığı, yazılım program-hizmet ortağı şahıs ve kuruluşlar, tahsilat amacıyla bankalar ve/veya tahsilat ile yetkilendirilen kurumlar ve bu amaçlarla ilgili faaliyetin yürütülebilmesi için çalışılan yurtiçi / yurtdışı kuruluşlar ve diğer ilgili üçüncü kişilerdir.

Özel nitelikli kişisel verilerinizin hiçbir hal ve şartta aktarımı yapılmamaktadır.

5.Kişisel Verileriniz Nasıl Toplanmaktadır?

Şirket’e ait internet Sitesi, sosyal medya hesapları, mobil uygulamaları, şubeler/kulüpler, satış ve pazarlama birimleri, müşteri formları, dijital pazarlama gibi kanallar, sözleşmeler, başvurular, formlar, teklifler, “site” ziyaretlerinde kullanılan çerezler (cookies) /internet ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığıyla, kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz, Kanun’a uygun şekilde sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanabilmektedir.

6.Çerez (Cookie) Kullanımı

Çerezler, www.macfit.com.tr sitesini ziyaret ettiğinizde internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır. Şirket, Site Ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek, Ziyaretçi ve Üyeleri kampanya ve avantajlardan haberdar etmek amacıyla ve yasal yükümlülükleri çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerinize İlişkin Aydınlatma Metni ile belirlenen ve sair mevzuatta öngörülen amaç ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak ve güvenli olarak saklayacak olup; gerektiği takdirde üçüncü kişilerle paylaşabilecektir.

www.macfit.com.tr web sitesinde tarayıcınızı kapattığınızda sona eren oturum çerezleri ve sabit diskinizde uzun süre kalan kalıcı çerezler kullanılmaktadır. İnternet tarayıcınızın ayarlar kısmından tüm çerezleri ya da siteye ait verileri silebilir veya tüm çerezleri reddedebilirsiniz. Çerezleri reddetmeniz durumunda siteyi kullanmaya devam edebilirsiniz ancak sitenin tüm işlevlerine erişemeyebilir veya sınırlı erişebilirsiniz. Google Inc. dahil üçüncü taraf sağlayıcıların www.macfit.com.tr reklamlarını internet üzerindeki yayıncı sitelerin yer verdikleri banner alanlarında gösterebilmeleri için, ziyaretçilerin www.macfit.com.tr sitesine geçmişte yaptığı ziyaretleri temel alarak, reklamlarla ilgili bilgi toplamaları, reklamları optimize etmeleri ve yayınlamaları gerekmektedir. Bunun için de www.macfit.com.tr tarafından ve Google Inc. dahil üçüncü taraf sağlayıcılarca birinci taraf çerezler ile üç taraf çerezler birlikte kullanılmaktadır.

7.Kanun Uyarınca Şirket’in Kişisel Verilerinizi Açık Rıza Olmaksızın İşleyebileceği Haller

Kanun’un 5. maddesi uyarınca, aşağıdaki hallerde Şirket, açık rızanız aranmaksızın yukarıda belirtilen ve kanuna uygun olarak almış olduğu kişisel verilerinizi işleyebilir:

• Kanunlarda açıkça öngörüldüğü hallerde,
• Fiili imkânsızlık nedeniyle veri sahibi olarak rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız veya rızanıza hukuki geçerlilik tanınmayan hallerde kendinizin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için kişisel verinizin işlenmesinin zorunlu olması halinde,
• Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde,
• Şirket’in bir hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması halinde,
• Kişisel verinizin tarafınızca alenileştirilmiş olması halinde,
• Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde,
• Sahip olduğunuz temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Şirket’in meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması halinde.

8.Kulüp Giriş Çıkışlarında Uygulanan Güvenlik Uygulamalarına İlişkin Bilgilendirme

Şirket, özellikle üyelik ilişkisinin kurulması ve devamlılığı için gerek Kanunun 5/2/c fıkrasında yer alan “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” sebebiyle gerekse de meşru amaçlarla abonelik sözleşmelerinin karşı tarafı olan üyelerinin kişisel verilerini almak ve tutmak zorundadır. Üyelik ilişkisi temin edilirken ad-soyad, adres, T.C. Kimlik No, iletişim bilgileri v.b. temel ilişkiyi kuran ve devamlılığını sağlamaya yarar verilerin alınması yanında; her bir şube nezdinde değişiklik arz edebilecek olmakla birlikte üyelerin kulüplere giriş-çıkış denetimlerinin kolayca sağlanabilmesi, kartlı girişlerde yaşanan kulüplere birden fazla kişi girişinin önlenmesi ve bu kapsamda yaşanabilecek güvenlik tehditlerinin de önüne geçilmesi ve kulüp ve kulübe üye olan üyelerimizin güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla avuç/el izi taraması ile giriş sistemi kullanılmaktadır. Söz konusu avuç/el izi verileri, özel bir teknoloji ile sayı ve harflerden oluşan bir algoritmaya çevrilmekte olup, temin edilen veri de bu harf ve sayı kombinasyonlarından ibarettir. Avuç/el izi anlamında bir kopyalanma imkânı bulunmamaktadır. Balistik açıdan bir iz alınmamaktadır. Ek olarak başka teknolojilerde olduğu gibi elin izi veya resmi, damarın izi veya resmi de alınmamaktadır. Alınan veri kişinin o anki elini sensöre koymasından oluşturulan rakam ve harflerden oluşan bir rakam ve sayı dizisidir. Bu sayı ve rakam dizisi balistik açıdan bir anlam ifade etmemekte olup, bu rakam ve sayı dizisinden herhangi bir görüntü oluşturulamaz. Sistemin çalışması ise kayıt aşamasında alınan sayı ve rakam dizisinin kapı girişinde tekrar alınarak bu iki sayı ve rakam dizisinin belli bir oranda karşılaştırılmasından ibarettir. Dolayısıyla bu anlamda Şirket tarafından herhangi bir Kanun’un tanımladığı anlamda “özel nitelikli kişisel veri” alınmadığını, aktarılmadığını ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ve ilgili mevzuata herhangi bir aykırılık söz konusu olmadığını önemle belirtiriz.

Üyelik ilişkisi temin edilirken üyelerimiz tarafından doldurulan ve üye sağlık durumuna ilişkin sorular ve bilgiler gizliliklerinin korunması için gerekli tedbirler alınarak ve işlenmesine dair kanuni ilkelere uygun şekilde Şirket tarafından tutulmaktadır.

Şirket tarafından üyelik ilişkisi kapsamında tutulan/işlenen kişisel verilere ilişkin detaylı bilgiye Şirket Gizlilik Politikası’ndan erişim sağlayabilirsiniz.

9.Kanun Uyarınca Haklarınız Nelerdir?

Kanun’un 11. maddesi uyarınca Şirketimize başvurarak;

a. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b. Kişisel verileriniz işlenmişse bilgi talep etme,
c. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
e. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
f. Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
g. (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
h. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
i. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,
haklarına sahipsiniz.

Bu madde kapsamındaki haklarınız ile kişisel verilerinizin güncelleme ve değişiklik taleplerinizi, düzenlemenin yürürlük tarihi olan 07/10/2016 tarihinden itibaren noter aracılığı ile ve/veya kimlik doğrulamasının yapılmış olması kaydıyla şirket merkez adresine bizzat başvurmak suretiyle kullanmanız mümkündür. Ayrıca Kurul’un belirleyeceği diğer yöntemler duyurulduktan sonra, bu yöntemler üzerinden başvuruların ne şekilde alınacağı Şirket tarafından duyurulacaktır. Şirket, talebin niteliğine göre talebinizi en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak talep edilen işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kanun’un 13. Maddesi kapsamında tarafımızca Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

MARS SPORTİF TESİSLER İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.

SARI İŞARETLİ ALANLAR BOŞ BIRAKILAMAZ!
MESAJIN GÖNDERİLDİ!

RANDEVU TALEBİNİ ALDIK, KULÜP EKİBİMİZ EN KISA SÜREDE SANA ULAŞACAK!

YENİ MESAJ GÖNDER
Tüm fikirlerini ve sorularını aşağıdaki formu doldurarak bizimle paylaşabilirsin.

Bize Sıkça Sorulan Sorulara Buradan Ulaşabilirsin.